Huisartsenpraktijk Arnemedi
Welkom op de website van huisartsenpraktijk Arnemuiden. Onze praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 11.30 en 13.30 uur en tussen 15.30 en 17.00 uur zijn we alleen bereikbaar voor spoedgevallen (vragen/problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag).
De praktijk is gevestigd in het gezondheidscentrum ‘Arnemedi’, aan de Prins Bernhardstraat 2.
BEREIKBAARHEID
maandag-vrijdag | 8:00-17:00 |
telefoonnummer | 0118 601308 |
spoednummer | 0118 603030 |
buiten deze tijden: huisartsenspoedpost
088 0228135
Algemeen
In onze huisartsenpraktijk werkt een enthousiast team dat bestaat uit 3 huisartsen, 5 praktijkondersteuners, 6 praktijkassistentes en 2 praktijkmanagers. Meestal zijn er 1 of 2 huisartsen-in-opleiding aanwezig en soms een stagiaire van de opleiding tot praktijkassistente. Sinds mei 2007 is onze praktijk gecertificeerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Het keurmerk NHG-Praktijkaccreditering® laat zien dat in onze huisartsenpraktijk systematisch en continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering van de geboden zorg. Met aandacht voor organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.
Voor meer informatie verwijzen we u naar de praktijkfolder.
U ziet een Google Maps kaart met de locatie van onze praktijk. Hiermee kunt u tevens uw route bepalen wanneer u ons komt bezoeken, door op ‘Route’ te klikken in het kaartje.
Opleidingspraktijk
Onze praktijk is als stage-praktijk verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Regelmatig zijn basisartsen die de 3-jarige opleiding tot huisarts volgen, gedurende een jaar in de praktijk werkzaam. Ook bieden wij vaak stageplekken aan voor stagiaires van de opleiding voor doktersassistente.
De praktijkassistente
De praktijkassistente heeft de opleiding voor doktersassistente gevolgd; zij kan veel van uw vragen beantwoorden. Als zij een medisch advies geeft bespreekt zij dit (eventueel achteraf) met de arts.
Om u de beste hulp te kunnen geven, zal de assistente vaak wat meer over uw klacht vragen. Het is goed om te weten dat zij ook een geheimhoudingsplicht heeft.
De praktijkassistente heeft een eigen spreekuur op afspraak. Bij haar kunt o.a. terecht voor het verbinden van wonden, het verwijderen van hechtingen, het uitspuiten van oren, het geven van injecties, het nakijken van urine, het maken van een hartfilmpje, het tapen van een enkel, het verrichten van longfunctie-onderzoek, het bepalen van het bloedsuikergehalte, het behandelen van wratten, het meten van de bloeddruk en het doen van een zwangerschapstest. Bovenstaande onderzoeken worden in principe alleen gedaan op verzoek van de huisarts. De uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker worden eveneens door de assistente gemaakt.
De praktijkondersteuner (POH)
De praktijkondersteuners zijn opgeleid om patiënten met diverse aandoeningen (vooral chronische) te begeleiden. Linda en Marieke behandelen en begeleiden mensen met hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk, diabetes en longziektes terwijl Anita en Rob gespecialiseerd zijn in de begeleiding van mensen met psychische problemen.
Al deze behandelingen worden uitgevoerd in samenwerking met en onder verantwoordelijkheid van de huisarts.